БИО СОК ОТ АЦЕРОЛА 200МЛ

БИО СОК ОТ АЦЕРОЛА 200МЛ

16.19 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 78097
Наличност: Временно изчерпан
Прегледан 915 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!
Продуктът е временно изчерпан.
При поръчка ще се свържем с Вас за допълнително уточнение на наличности и цени!


Описание на продукта

БИО СОК ОТ АЦЕРОЛА 200МЛ

Естествен източник на витамин С.
Ацеролата е тропически плод, който расте на ниски дървета(2-3 метра). Бива наричано още барбадоско грозде или западно индийско грозде. Родината на ацеролата е Южно Мексико, Центарална и Южна Америка, но вече бива отглеждано и в Тексас и Индия. Знае се, че е богато изключително много на витамин С биофлаваноид, което го прави важен хранителен продукт и добър антиоксидант. Това витамин С в плода бива абсорбирано много по-добре от организма, отколкото синтетичната абсорбинова киселина.

Подходящ за диабетици. Не съдържа алкохол, захар, консерванти.

Ацеролата вирее само на сухи слънчеви места и е много чувствителна на студ (не може да съществува при температура под 0°С). Поради късите си корени е податлива и на силен вятър.
Плодът на ацеролата има светло червен цвят, размерът им е от 1 до 3 см , а на тегло са от 3-5 грама. Заради високото си съдържание на витамин С (3-46 гр от 1 кг) вкусът им е леко кисел, но ако са узрели напълно е сладък. Ацеролата е богата още на протеин(2.1- 8 гр), липиди (2.3 – 8 гр), въглехидрати ( 35.7 – 78 гр), калций (117 мг.), фосфор (171 мг), желязо (2.4 мг), рибофлавин (0.7 мг), тиамин (0.2 мг), вода ( 906 – 920 гр) и диетични фибри (30 гр).
Ацеролата може да бъде приготвена във фрешове, лечебни храни, за бебета и деца. Тя е един от трите продукта използван в медицината за лечение на ринит.

След отваряне да се съхранява в хладилник, годност: 2 седмици

Производител: Германия